παράγεται από τροπικά έλαια όπως το λάδι καρύδας ή το φοινικέλαιο. Αναφέρονται ως έλαια MCT (τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας). Τα τέσσερα MCT είναι το καπρονικό (C6:0), το καπρυλικό (C8:0), το καπρικό (C10:0) και το λωρικό (C12:0) οξύ. Ο αριθμός μπροστά από τον άνω τελεία είναι ο αριθμός των ατόμων άνθρακα, πίσω από την άνω τελεία είναι ο αριθμός των διπλών δεσμών. Χημικά, είναι ένα εστερικό λιπαρού οξέος. Το χημικό του όνομα είναι τριοκτανόη / τρικαπρίνη.
Το λάδι είναι ένα μείγμα λιπαρών οξέων μέσης αλυσίδας φυσικής προέλευσης. Είναι ελαφρώς κιτρινωπό έως διαυγές, δεν έχει άρωμα και έχει χαμηλή ιξώδη.
Διατίθεται σε διάφορες ποιότητες για τη φαρμακευτική και τη βιομηχανία τροφίμων. Το λάδι είναι διαθέσιμο με πιστοποίηση RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil). Αυτή η πιστοποίηση εξασφαλίζει βιώσιμη καλλιέργεια φοινικέλαιου. Το λάδι MCT μπορεί επίσης να παρασχεθεί με βάση την καρύδα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρησιμοποιείται καθόλου φοινικέλαιο.
Ποιότητες: με βάση την καρύδα, μείγμα, τύπος Ph. Eur.
Εμφάνιση: ελαφρώς κιτρινωπό έως διαυγές
Αριθμός CAS: 73398-61-5
INCI: (Καπρυλικό) Καπρικό Τριγλυκερίδιο
EINECS: 277-452-2
Διατηρησιμότητα: 24 μήνες
Αποθήκευση: θα πρέπει να αποθηκεύεται σε δροσερό, ξηρό και προστατευμένο από το φως μέρος, σε σφραγισμένη συσκευασία
παράγεται από τους σχεδόν ώριμους καρπούς της ελιάς (Olea europaea). Ο καρπός είναι ένα πυρηνόκαρπο και έχει σάρκα πλούσια σε λάδι. (15 % - 35 % περιεκτικότητα σε λάδι).
Χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά:
*υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιικό οξύ (C18:1)
Ποιότητες: ψυχρής έκθλιψης, lampante, νάτιβ εξτρα, νάτιβ εξτρα βιολογικό, αποσμημένο βιολογικό, νάτιβ εξτρα Ph. Eur.,
Εμφάνιση: κίτρινο έως πράσινο
Αριθμός CAS: 8001-25-0
INCI: Olea Europaea Oil
EINECS: 223-277-0
Αποθήκευση: θα πρέπει να αποθηκεύεται σε δροσερό, ξηρό και προστατευμένο από το φως μέρος, σε σφραγισμένη συσκευασία
Ένα φυτικό λάδι τηγανίσματος που δεν αφρίζει, για περισσότερη ασφάλεια στην κουζίνα. Ιδανικό για επιχειρήσεις όπου η φριτέζα δεν χρησιμοποιείται συνεχώς. Το F+ Eco διατηρεί την ποιότητά του για μεγάλο χρονικό διάστημα με μικρότερη διάρκεια χρήσης.
3x μεγαλύτερη διάρκεια τηγανίσματος: διαρκεί τρεις φορές περισσότερο από το συμβατικό φυτικό λάδι, βασισμένο σε τυποποιημένες δοκιμές τηγανίσματος με μέτρηση των πολικών ποσοτήτων.
είναι ένα κίτρινο λάδι με πολύ έντονη γεύση καρυδιού. Το καρυδέλαιο προέρχεται από το καρυδόδεντρο, το οποίο έχει την καταγωγή του στην Περσία. Το καρυδέλαιο παράγεται με την πίεση των καρπών καρυδιού, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λάδι. Από έναν τόνο καρύδια μπορούν να παραχθούν 500 λίτρα καρυδέλαιου. Το καρυδέλαιο μπορεί να φτάσει σε ύψος έως 30 μέτρα. Η καταγωγή του είναι στην Περσία. Από την Ασία έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως στην Ευρώπη. Τα καρύδια αναπτύσσονται με μια πράσινη φλούδα στην αρχή, η οποία γίνεται ξυλώδης και σκληρή κατά τη διαδικασία ωρίμανσης. Μέσα στον καρπό βρίσκεται ο σπόρος του. Το καρυδέλαιο είναι πολύ πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά οξέα. Η φυσική βιταμίνη Ε είναι ένα ακόμη συστατικό.
Ποιότητες: ψυχρής πίεσης, βιολογικό ψυχρής πίεσης, εκλεπτυσμένο
Αριθμός CAS: 8024-09-7 / 84012-43-1
INCI: Έλαιο σπόρων Juglans Regia
EINECS: 281-688-1
Αποθήκευση: θα πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό και προστατευμένο από το φως μέρος, σε σφραγισμένη συσκευασία
Πιστοποιημένη ποιότητα από την Lantejuela, Ανδαλουσία. Ένα μείγμα από τις ποικιλίες ελιάς Picual, Arbequina και Verdial, που προέρχονται από ελεγχόμενη βιολογική καλλιέργεια.
Το βιολογικό ελαιόλαδο Jean Jartin‘s Oliva del Sol® – αυτή είναι η πιστοποιημένη ποιότητα από την Lantejuela, Ανδαλουσία. Ένα μείγμα από τις ποικιλίες ελιάς Picual, Arbequina και Verdial, που προέρχονται από ελεγχόμενη βιολογική καλλιέργεια.
Είναι φυσικά πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Λόγω της ιδιαίτερης γεύσης και του λεπτού αρώματός του, το βιολογικό ελαιόλαδο είναι ιδανικό ως βάση και ολοκλήρωση για τις σπεσιαλιτέ της μεσογειακής κουζίνας. Είτε πρόκειται για σάλτσες και βινεγκρέτ, μαρινάδες, κρύα πιάτα ή για γρήγορο τηγάνισμα.
EAN: 4260394012423
Περιεκτικότητα: 750 ml
Αριθμός προϊόντων ανά χαρτοκιβώτιο: 6
Αριθμός χαρτοκιβωτίων ανά επίπεδο: 25
Αριθμός επιπέδων σε παλέτα: 6
Αριθμός προϊόντων σε παλέτα: 900
είναι ένα ανοιχτό κίτρινο λάδι, που γίνεται σφιχτό σε θερμοκρασία δωματίου. Το βούτυρο καριτέ, γνωστό και ως βούτυρο καριτέ, προέρχεται αρχικά από τη Δυτική και Κεντρική Αφρική και καλλιεργείται εκεί μέχρι σήμερα. Το βούτυρο έχει μια λιπαρή, αρωματική, πικάντικη μυρωδιά και χρησιμοποιείται συχνά ως υποκατάστατο του φοινικέλαιου και του βουτύρου κακάου. Το δέντρο καριτέ αναπτύσσεται άγρια αλλά και καλλιεργείται. Μπορεί να φτάσει ύψος από 10 έως 20 μέτρα και ανθίζει για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Μετά από 50 χρόνια επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση. Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, το δέντρο παράγει πράσινες μούρες στο μέγεθος ενός βερίκοκου, οι οποίες περιέχουν τους σπόρους. Η συγκομιδή γίνεται από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Το βούτυρο καριτέ εξάγεται με την άλεση των σπόρων και στη συνέχεια με πίεση. Το βούτυρο χρησιμοποιείται από τους πρώτους κατοίκους ως κρέμα κατά του ανέμου και του καιρού και η σάρκα του φρούτου ως πηγή τροφής. Το προϊόν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ακαθάριστα και περιέχει κυρίως μακράς αλυσίδας, ακόρεστα λιπαρά οξέα. Το επεξεργασμένο προϊόν δεν έχει μυρωδιά και είναι λευκό.
Ποιότητες::ακατέργαστο, φυσικό, ψυχρής πίεσης, βιολογικό ψυχρής πίεσης, επεξεργασμένο, βιολογικό επεξεργασμένο, αποσμημένο βιολογικό
Εμφάνιση::ανοιχτό κίτρινο έως άχρωμο
Αριθμός CAS::91080-23-8; 194043-92-0
Χώρα προέλευσης::Κένυα, Μπουρκίνα Φάσο
INCI::Butyrospermum Parkii Oil
EINECS::293-515-7
Διατηρησιμότητα::16 μήνες
Αποθήκευση::πρέπει να αποθηκεύεται σε δροσερό, ξηρό και προστατευμένο από το φως μέρος στην αρχική συσκευασία